Αρχική

Group of people

Εργαστήρια

Τα εργαστήρια της ομάδας είναι ανοιχτά για το κοινό και διεξάγονται στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή στις 19:00

3 άτομα δεμένοι σε καρέκλες που φωνάζουν

Παραστάσεις

Η προετοιμασία των παραστάσεων ξεκινά τον Ιανουάριο και η παρουσίασή τους γίνεται τον Μάιο, σε θέατρα της Αθήνας  με ελεύθερη είσοδο

Παραστάσεις 2019

Θεατρική Παράσταση 'Η Πτήση των Λίντμπεργκ ή Το μαύρο κουτί'

Η Πτήση Των Λίντμπεργκ

13 με 17 Μαΐου 2019
Θέατρο Παραμυθίας
Σκηνοθεσία: Βαλτζάκη Α. – Νικητόπουλος Α.

Σκηνή από την θεατρική παράσταση 'Ο Τρωικός Πόλεμος Δεν Θα Γίνει'

Ο Τρωικός Πόλεμος Δεν Θα Γίνει

20 με 24 Μαΐου 2019
Θέατρο Παραμυθίας
Σκηνοθεσία: Πέγκυ Ψαρρού

Σκηνή από την θεατρική παράσταση 'Ζυγίζω Μηδέν Κιλά'

Ζυγίζω Μηδέν Κιλά

28 Μαΐου με 1 Ιουνίου 2019
Θέατρο Παραμυθίας
Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Αρτελάρης

Λίγα λόγια για την ομάδα

Η Θεατρική Ομάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1979 και πρώτη παράσταση αποτέλεσε η σατιρική κωμωδία “Οι Γραμματιζούμενοι” του Βασίλη Ρώτα που γράφτηκε το 1943. Υπήρξε ένα διάστημα απραξίας από το 1984 έως το 1992 όπου ξεκίνησε να επαναλειτουργεί. Εντάσσεται από κοινού με άλλες πολιτιστικές ομάδες (χορού, μουσικής κ.ά.) στη Φοιτητική Λέσχη του Πανεπιστημίου απ’ όπου και χρηματοδοτείται. Το 2019 συμπλήρωσε 40 χρόνια λειτουργίας!
Οι αποφάσεις για οποιοδήποτε θέμα της ομάδας λαμβάνονται συλλογικά και ισότιμα από όλα τα μέλη, που είναι κυρίως φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και φοιτητές άλλων Πανεπιστημίων.
Εντάσσεται στη Φοιτητική Λέσχη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στον Πανελλήνιο Σύλλογο Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου του οποίου αποτελεί ενεργό ιδρυτικό μέλος. 
Η Θεατρική Ομάδα του ΟΠΑ προσφέρει εργαστήρια και παραστάσεις. Συγκεκριμένα, τα εργαστήρια περιλαμβάνουν διάφορες ασκήσεις (γνωριμίας, εμπιστοσύνης, ορθοφωνίας, κίνησης και χαλάρωσης) θεατρικά παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς.
 
H ομάδα καλύπτει μέρος των εργαστηρίων από παλαιότερα μέλη της. Πραγματοποιούνται, επίσης, κύκλοι εργαστηρίων συγκεκριμένης θεματικής ενότητας όπως κινησιολογία, θεατρική συγγραφή και θεωρητική προσέγγιση θεατρικών τεχνικών από εξωτερικούς συνεργάτες με μεράκι και φιλική διάθεση.
 
Οι παραστάσεις σκηνοθετούνται κυρίως από συνεργάτες της ομάδας ενώ τα τελευταία χρόνια σκηνοθετούνται και από παλαιότερα μέλη της.
 
Σημαντική εξέλιξη στα χρονικά της Θεατρικής Ομάδας ΟΠΑ ήταν και η διαμόρφωση ενός άρτια εξοπλισμένου χώρου στο κτήριο Βανκούβερ του ΟΠΑ σε θεατρική σκηνή, όπου η ομάδα παρουσίαζε πειραματικές δουλειές, αλλά και επίσημες παραστάσεις. Ο χώρος δεν χρησιμοποιείται πια.
 

Επικοινωνία στο theatriki.opa@gmail.com