Κόντρα στον Έρωτα – Κόντρα στην Πρόοδο

Η αφίσα της παράστασης 'Κόντρα στον Έρωτα – Κόντρα στην Πρόοδο'

«Κόντρα στον Έρωτα! Κόντρα στη Πρόοδο! Κόντρα σε όλα!»

13 Μπουρλέσκ θεατρικά μονόπρακτα, όπως τα χαρακτηρίζει ο βραβευμένος συγγραφέας, στιγμιότυπα μιας κοινωνίας παράλογης, βίαιης, ξενοφοβικής, κυνικής, αλλοτριωμένης, και τόσο όμοιας με τη δική μας. Μιας κοινωνίας που μεγεθύνει τις κοινωνικές συμβάσεις φτάνοντας τους πολίτες της στα όρια της πλήρης απάθειας ή της τρέλας.

Με το πάθος μας, τους προβληματισμούς μας, το χιούμορ, την αγανάκτηση, την σπιρτάδα μας φτιάχνουμε ένα έργο «κολάζ» ιδεών, βασισμένοι στο θέατρο του Παραλογου, το Μπουρλέσκ και το Γκραν Γκινιόλ.  


Εστέβα Σολέρ

Ο Εστέβα Σολέρ είναι Καταλανός θεατρικός συγγραφέας που χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης. Τα έργα του «Κόντρα στην πρόοδο» – «Κόντρα στον έρωτα» ανήκουν στην «Τριλογία της Αγανάκτησης», έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 8 γλώσσες και έχουν ανέβει σε θεατρικές σκηνές από την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αγγλία ως τη Δανία, την Ελβετία, τη Ρουμανία, τη Βενεζουέλα, τη Χιλή, τις Η.Π.Α. Και την Ελλάδα. Επιπλέον, έχουν επιλεχθεί και παρουσιαστεί- ανάμεσα σε εκατοντάδες έργα της σύγχρονης δραματουργίας- σε φημισμένα θεατρικά φεστιβάλ, όπως το γερμανικό Theatertreffen και το δανέζικο European Contemporay Playwrights Festival. To γράψιμο του, σουρεαλιστικό, άμεσο, πολλές φορές ωμό, έχει κάνει πολλούς να τον αποκαλούν «Ιονέσκο της εποχής μας».


29 Μαΐου με 2 Ιουνίου 2017
στο Θέατρο Βαφείο στις 21:00
(διάρκεια 120′ χωρίς διάλειμμα)
Είσοδος Ελεύθερη

Συντελεστές
Συγγραφέας: Esteve Soler 
Σκηνοθεσία: Θωμάς Χαβιανίδης
Μετάφραση κειμένου: Els de Paros
Ήχος/Φώτα: Γιώργος Δρακόπουλος
Μακιγιάζ: Άρτεμις Βαλτζάκη
Σκηνικά/Κοστούμια: Θεατρική Ομάδα ΟΠΑ και Vintage Love

Ερμηνεύουν οι:
Άρτεμις Βαλτζάκη, Μαριάννα Γεωργίου, Ορέστης Γεωργίου, Χρήστος Γιαννάκος, Ευαγγελία Δημητρίου, Μαριάνα Ρεβάγκα, Σταύρος Μαρκόπουλος, Λαμπρινή Μπαταγιάννη, Έλλη Μπίζιου, Λοριάνα Πέπι, Γιάννης Τσεκούρας, Φωτεινή Σαλβαρίδη, Ηλίας Χάντης, Λόυση Χαριτωνίδου

Δείτε την εκδήλωση στο Facebook


Ευχαριστούμε την Ομάδα πείρα(γ)μα για την πολύτιμη βοήθεια και τη διάθεση χώρου προβών.
Ευχαριστούμε πολύ το κοινό που παρευρέθηκε.
Σας περιμένουμε στις επόμενες παραστάσεις μας!