Κόντρα στον Έρωτα – Κόντρα στην Πρόοδο

Η Θεατρική Ομάδα ΟΠΑ παρουσιάζει τα θεατρικά έργα: «ΚΟΝΤΡΑ  ΣΤΟΝ  ΕΡΩΤΑ» – «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ»  του Esteve SolerΗ παράσταση θα ανέβει από Δευτέρα 29 Μαΐου μέχρι Παρασκευή 2 Ιουνίου και κάθε μέρα στις 21:00 στο Θέατρο Βαφείο (Αγίου Όρους 16, Κεραμεικός). [Προβολή Χάρτη]

Λίγα λόγια για το έργο:

«Κόντρα στον Έρωτα! Κόντρα στη Πρόοδο! Κόντρα σε όλα!»

13 Μπουρλέσκ θεατρικά μονόπρακτα, όπως τα χαρακτηρίζει ο βραβευμένος συγγραφέας, στιγμιότυπα μιας κοινωνίας παράλογης, βίαιης, ξενοφοβικής, κυνικής, αλλοτριωμένης, και τόσο όμοιας με τη δική μας. Μιας κοινωνίας που μεγεθύνει τις κοινωνικές συμβάσεις φτάνοντας τους πολίτες της στα όρια της πλήρης απάθειας ή της τρέλας.

Με το πάθος μας, τους προβληματισμούς μας, το χιούμορ, την αγανάκτηση, την σπιρτάδα μας φτιάχνουμε ένα έργο «κολάζ» ιδεών, βασισμένοι στο θέατρο του Παραλογου, το Μπουρλέσκ και το Γκραν Γκινιόλ.   

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Εστέβα Σολέρ είναι Καταλανός θεατρικός συγγραφέας που χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης. Τα έργα του «Κόντρα στην πρόοδο» – «Κόντρα στον έρωτα» ανήκουν στην «Τριλογία της Αγανάκτησης», έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 8 γλώσσες και έχουν ανέβει σε θεατρικές σκηνές από την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αγγλία ως τη Δανία, την Ελβετία, τη Ρουμανία, τη Βενεζουέλα, τη Χιλή, τις Η.Π.Α. Και την Ελλάδα. Επιπλέον, έχουν επιλεχθεί και παρουσιαστεί- ανάμεσα σε εκατοντάδες έργα της σύγχρονης δραματουργίας- σε φημισμένα θεατρικά φεστιβάλ, όπως το γερμανικό Theatertreffen και το δανέζικο European Contemporay Playwrights Festival. To γράψιμο του, σουρεαλιστικό, άμεσο, πολλές φορές ωμό, έχει κάνει πολλούς να τον αποκαλούν «Ιονέσκο της εποχής μας».

Ταυτότητα / Συντελεστές Παράστασης:

Παίζουν:
Άρτεμις Βαλτζάκη, Μαριάννα Γεωργίου
Ορέστης Γεωργίου, Χρήστος Γιαννάκος
Ευαγγελία Δημητρίου, Μαριάνα Ρεβάγκα
Σταύρος Μαρκόπουλος, Λαμπρινή Μπαταγιάννη
Έλλη Μπίζιου, Λοριάνα Πέπι, Γιάννης Τσεκούρας
Φωτεινή Σαλβαρίδη, Ηλίας Χάντης, Λόυση Χαριτωνίδου

Σκηνοθεσία: Θωμάς Χαβιανίδης
Κείμενο: Esteve Soler
Μετάφραση κειμένου: Els de Paros
Ήχος/Φώτα: Γιώργος Δρακόπουλος
Μακιγιάζ: Άρτεμις Βαλτζάκη
Σκηνικά/ Κοστούμια:  Θεατρική Ομάδα ΟΠΑ και «Vintage Love»
https://www.facebook.com/vintagelovegreece/

Διάρκεια παράστασης: 120’

Είσοδος ελεύθερη

Ευχαριστούμε την Ομάδα πείρα(γ)μα για την πολύτιμη βοήθεια και τη διάθεση χώρου προβών.